marți, 15 martie 2011

Muzica


Azi s-a ajuns in situatia ca oricine poate face muzica chiar daca nu are voce,chiar daca nu are nici o cunostinta legata de muzica.Ceea ce conteaza este sa ai niste bani ca sa platesti inregistrarile,sau sa ai propriul tau studio(in cazul manelistilor). Si ca tot am zis despre manelisti,dupa mine ei sunt niste oameni fara nici o cunostinta muzicala,cu o voce care de obicei o auzi la toti(si duce usor spre raguseala),care compun (ei sau altii de-ai lor) niste vresuri care uneori nu au decat rima,sunt lipsite de logica,si se repeta insistent pentru ca, fie "autorul" nu mai gasea alte rime,fie ca lui i se pare atata de grozava combinatia lui de cuvinte incat chiar merita asculatata de n ori.Mai recent,sau poate era si inainte,este ca au inceput sa isi bage si copchii sa cante manele,in loc sa ii trimita la scoala.Sau le mai aud pe manelistele alea cu voci pitigaiate,care ma zgarie la ureche...Ce-mai,pt mine maneau este ca un virus care se raspandeste repede si nu ai cum sa il opresti.
Ceea ce mai pot sa zic in legatura cu manelele este despre ritm,fiind mai apropiat de "domeniul" meu,insa si aceste ritmuri sunt influente din genul   de muzica  greaca, turca, araba et cetera.Deci unde-i originalul aici??  Si totusi sunt oameni care arunca cu bani in ei,si ar face orice sa il auda odata "live pe Salam".Dupa mine maneaua=muzica prostului, deoarece un om cat de cat cu o gandire logica si niste principii isi da seama de diferenta dintre muzica adevarata si manea.
Pe de alta parte pot zice si de noii "cantareti" de house,care in ziua de azi apar ca ciupercile dupa ploaie.Multi dintre ei canta versuri in engleza,dar daca ii intrebi cum ii cheama in aceeasi limba se incurca in "detalii"... De multe ori auzeam o melodie si imi parea cunoscuta,dar nu datorita versurilor ci datorita beat-ului care azi este comun si foarte putini sunt aceeia care vin cu ceva nou,original.
Adevarul este ca muzica de azi a devenit ceva mai mult comercial,din care fiecare incearca sa castige.

Un comentariu:

  1. Ce se face in ziua de azi nu se numeste muzica,sunt sunete.Niste sunete scoase din fundul unui calculator papadit.Muzica inseamna instrumente,suflet si talent nu gagicute,saci de bani si ghiuluri "de firma".

    RăspundețiȘtergere