sâmbătă, 12 martie 2011

Cola sau nu???

In ceea ce ma priveste pot sa zic, ca sunt un consumator de cola ca toti ceilalti,fara exces dar nici prea putina.Printre sucurile care contin o cantitate ridicata de cola sunt: Coca-Cola si Pepsi.De cele mai multe ori consum Coca-Cola cu toate ca nu este sanatos.Cele mai multe efecte sunt secundare datorita cofeinei pe care o contine si a acidului,oricum nu este benefica pt organism mai ales ca pote produce dependenta.Ca si efect negativ pe termen lung are loc decalcifierea oaselor,ceea ce poate duce la probleme majore ale sistemului osos pe viitor.
Pe mine,personal,Coca-Cola ma afecteaza deoarece simt cum cresc bataile inimii,si usoare intepaturi,de aceea incerc sa rezist "tentatiei" de a mai bea cola.M-am documentat putin si a aflat ca ,
Coca-cola este o bãuturã foarte acidã, mult mai acidã ca asa numitele produsele acide, cum ar fi sucul de lãmâie si otetul.
Datoritã faptului cã coca-cola contine zaharuri sau îndulcitori, aciditatea mãritã a acesteia nu se sesizeazã, astfel încât gustul de dulce predominã asupra dustului acid. Lãmâile la gust sunt foarte acide, deoarece conþin o cantitate micã de zaharuri.
Aciditatea coca-colei este responsabilã pentru proprietãtile anti-corozive ale acesteia....
Ceea ce putem retine este ca nu Coca-Cola este de vina pentru efectele negative si combinatia dintre o cantitate enorma de zahar, cafeina si acid fosforic, iar acestea se gasesc in aproape toate sucurile de pe piata!
In concluzie pot zice ca nimeni nu ne interzice aceasta bautura,putem bea cat de mult dorim,insa inainte sa o facem,sa ne gandim si la sanatatea noastra,si sa o cunsumam cat mai rar si in cantitati reduse:).

Un comentariu:

  1. Măi baiete!!!
    Bătăile inimii....sunt din cauza că eşti îndrăgostit...aşa că ...mai bine renunţi la fete...decât la cola..:P:P

    RăspundețiȘtergere